Mireia Rubio Claros


Mireia Rubio Claros

Lista

Construint Podem – Equip Laura Camargo i Balti Picornell

Biografía

Vaig a nèixer a Castelló fa 36 anys. Al 2005, per motius de feina, vaig venir a les Illes i ja em vaig quedar, simplement em vaig enamorar de les seves cales, de les seves muntanyes i de la seva gent. Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, apostant per una vida saludable.

Actualment faig feina a l’ajuntament de Palma com a secretària del grup municipal de Podem Palma.

Des de ben jove he estat involucrada en la lluita al carrer. Vaig participar activament en el 15M on molta gent diversa ens vam juntar perquè creiem que les coses es podien fer d’una altra manera. Ferma defensora de l’educació pública, gratuita i de qualitat, vaig participar activament en la lluita contra Bauzà i el TIL, pel model educatiu democrática i lliure que defense.

Un dels aspectes que més m’interessen és la llengua, la cultura i el territori. A les illes tenim la gran sort de tenir aquesta llengua i cultura pròpies i caracterísitques que fan les illes tan especials i úniques. Hem de seguir lluitant per conservar aquesta identitat propia i protegir el nostre territori, ni una gota de ciment més. Des de fa més de 6 anys sóc activista compromesa del moviment animalista. Els animals són éssers sentents, capaços de tenir experiències positives i negatives, com sentir plaer o dolor. Vivim en una societat que va evolucionant cap a un major respecte per tots els éssers vius i si volem un món més just i respectuos no podem deixar de costat a una una part dels ésser vius amb els que convivim.


Motivación

Podem va nèixer amb una força que va fer trontollar les èlits. Una força, que a algunes de nosaltres ens va recordar l’alegría i l’entusiame que respiravem a les places, durant el 15M. Estic a Podem des dels seus inicis, saltant del carrer a les institucions, guanyant el repte que el PP ens va posar, demostrant que sí es pot. Apostant per la participió des de la base i la col.lectivitat, tan imprescindibles en aquest projecte, ja que juntes tenim més força per poder defensar les nostres polítiques.

Hem de recuperar la lluita i la movilizació al carrer. És imprescindible entrar a les institucions per canviar-les, i per a que això es faci realitat la lluita al carrer no pot desactivar-se. Podem ha de convertir-se en l´instrument de transforamació que la societat necessita, per posar les institucions al servei de la gent i no al revés. Crec en aquell podem de les eleccions europees que tenia com a prioritat defensar als/les que no tenen veu.